Onze Groepen

onze groepen
0-2 jaar

De Rupsen Groep

*Voor 2024 (De Rupsengroep) hanteren wij momenteel een wachtlijst i.v.m. de grote interesse.

Vanaf 2025 komen er weer plekken vrij.

In de rupsengroep (0-2 jaar) komt het voornamelijk neer op de zorg voor de jongere kinderen. Elk kindje slaapt, eet en drinkt op verschillende tijdstippen totdat ze ongeveer een jaar oud zijn, dan eten ze gezamenlijk aan tafel tussen de middag en ’s avonds.

Bij de Vlindertuin gaat het om de persoonlijke interactie met uw kindje, we werken geheel kind volgend. Wij hechten grote waarde aan een goede positieve communicatie met de ouders. Het is van groot belang dat de overgang van thuis naar kinderopvang zo makkelijk mogelijk voor het kindje moet verlopen.

2-4 jaar

De Vlindergroep

Bij de vlindertuin hebben wij een brede inzet van verschillende leuke activiteiten voor de vlinders.

Zo hebben wij geregeld leuke uitjes en werken wij met een vast dagschema. Zo krijgt uw kind regelmaat mee. U kunt hieronder zien hoe een dag bij kinderopvang de vlindertuin uit kampen in zijn werk gaat.

 

Onze groepen

Zo gaat een dag in zijn werk

Vanaf 7.00 komen de meeste kinderen binnen en voor degenen die thuis nog niets gegeten hebben is er de mogelijkheid om een broodje te eten en wat te drinken. Iedereen is rond 9.00 aanwezig dan gaan we na het opruimen van het speelgoed aan tafel voor een cracker en drinken en dan begint de dag bij de Vlindertuin. Na het cracker moment worden de kinderen die verschoont moeten worden verschoont. Degene die  zelfstandig kunnen plassen worden d.m.v. een beloningskaart gestimuleerd om zelf te kunnen plassen en poepen. We beginnen afhankelijk van de dag in de ochtend met VVE ( vroeg voorschoolse educatie) Bij de Vlindertuin gebruiken we ( KIKI kansen voor kinderen). Daarna wordt er fruit gegeten en wat gedronken aan tafel.

 

Met mooi weer gaan we lekker naar buiten toe. Of dit nu in onze eigen buitenruimte is of lekker onderweg met een wandeling naar de boer Zwier en zijn koeien en kalfjes of het dierenasiel bij ons in de buurt.

Tussen 11.30 en 12.30 wordt er brood gegeten. Voor degenen die na de middag slapen kunnen zij rusten in één van de beschikbare slaapkamers. Degenen die niet meer rusten kunnen lekker op de bank een boekje lezen, een kleine activiteit aan tafel doen of vrij spelen of eventueel op de zitzakken voor een filmpje op TV tot rust komen. Vrij spel wordt gestimuleerd zodat kinderen op jonge leeftijd leren om met elkaar om te gaan.

Rond 14.30-15.00 wordt er opnieuw gezamenlijk wat gedronken en een tussendoortje gegeten.

Vanaf 16.30 gaan de kinderen aan tafel die op die dag warm eten.* 

Verschonen en Zindelijkheidstraining:

 

Alle kinderen worden de gehele dag frequent verschoont. Als ouders thuis actief zijn met hun kind(eren) betreffende zindelijkheidstraining, dan nemen wij dit vanzelfsprekend over zodra ze bij de Vlindertuin zijn.

Buiten slapen

Er is de mogelijkheid om gebruik te maken van buitenbedjes (deze zijn gecertificeerd) en geleverd door Ikslaapbuiten. We gebruiken de buitenbedjes voor kinderen omdat sommige kinderen dieper slapen in de buitenlucht. Het is ook heel gezond. Het valt te vergelijken met slapen in een wandelwagen. We gebruiken speciaal hiervoor gemaakte slaapzakken en beddengoed. Kinderen kunnen ( met toestemming van de ouders) vanaf de leeftijd van 4 maanden tot 1,5 jaar in de buitenslaaphuisjes slapen.

Scroll naar boven